Mot Auckland!

PAUL TODD/Volvo Ocean Race

På söndag går startskottet för den fjärde etappen och enligt väderprognosen kan den starka monsunvinden göra de första dagarna till de tuffaste hittills. Idag berättar Martin om att hålla tillbaks för att kunna köra för fullt- hela vägen till hamnfesten i Auckland.

Hur har stoppet i Sanya varit?
Om jag får vara lite frispråkig så är det inte världens turistvänligaste ställe för det är lite svårt att kommunicera med Kineserna. Men samtidigt är det ganska hård konkurens för man får se så många andra fina ställen när man reser runt jorden som vi gör. Vi var i Hong Kong ett par dagar och det var riktigt fint och kändes som en blandning mellan väster och öster.

Hur känns det inför in port- seglingen på lördag?
Det känns bra eftersom det är i de korta seglingarna som vi förbättrat oss mest och vi har ju kommit etta, två och trea i de senaste kortseglingarna. Dessutom har vi fått till bra starter på träningarna i veckan och det är väldigt viktigt att placera sig bra från början i in port-racen.

Prognosen till söndag säger upp till 40 knops vind. Kan det bli den tuffaste etappstarten hittills?
På pappret ser det ut att kunna bli riktigt tuffa förhållanden men det är svårt att veta säkert innan man är där och det beror helt på hur det kommande lågtrycket är placerar sig. Framförallt är det den kraftiga sjön som kan bli lurig och det absolut viktigaste är att vi tar oss igenom de första dygnen helskinnade så att vi kan segla till 100 procent efter Filipinerna. Om man pajar båten innan dess kommer det bli svårt att komma tillbaka senare under etappen.
Att segla i de förhållanden som verkar vänta oss de första dagarna är inget man vänjer sig vid men det är något som vi måste ta oss igenom.

Och sedan är det förhoppningsvis full fart mot Auckland…
Ja, och jag har stora förväntningar på att komma dit för sist seglade förbi utan att stanna där. Auckland är ett klassiskt etappmål och en hamn som alltid bjuder på ett varmt välkomnande. Det kommer bli grymt att segla in där.

Fabian Bengtsson

6 tankar kring ”Mot Auckland!

  1. Pingback: Volvo Ocean Race – Martin Strömbergs fredagsintervju | Fredriksson

  2. Pingback: Fredagsintervju med Strömberg v7 | BLUR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *