Framsteg i Nynäshamn

Martin och Emil mellan Nynäshamn och Saltsjöbaden

I helgen har Martin seglat den näst sista deltävlingen av Multi Cup Grand Prix i Nynäshamn tillsammans med Johan Wikman och Emil Wiberg. Lärorika dagar av racing mot två andra SeaCart 26:or inför den stora finalen i centrala Stockholm nästa helg.

Hej Martin, är du nöjd med helgen?
Ja, men inte med resultatet. Samtidigt var inte hopplöst sist den här gången och vi slutade trea och tvåa i dagens race. Nu känns det som att vi är tillräckligt nära för att utnyttja de andras misstag och så fort de gör bort sig är vi ikapp.  I och med att båtarna seglar så fort blir alla misstag väldigt dyra och man kan lätt tappa ett stort avstånd till de andra. Man kan leda med en hel fjord men om man fastnar i lä bakom en ö är det plötsligt bara 50 meter som skiljer när de bakom kommer i 18 knop.

Vad tar ni med er från helgen?
Att vi är på gång även om vi fortfarande har en del att lära oss. Det är mycket som är annorlunda jämfört med att segla en stor kölbåt. Även om vi är lite efter de andra SeaCart-besättningarna just nu börjar det helt klart arta sig och fortsätter vi utveckla oss som vi gjort kommer snart kommer ligga på samma nivå som de andra. Vi har lärt oss mer under den här helgen än vad vi hade gjort på en hel vecka av att träna själva hemma. Det har varit lärorikt att testa oss mot de andra.

Hur var seglingen i Nynäshamn?
Första seglingen var ett distansrace utanför Nynäshamn. Efter det var det omstart och kappseglig in till Saltsjöbaden. Hela den sträckan var fantastiskt fin med undanvind på 7-8 m/s där vi låg och snittade 15-16 knop med en toppfart på cirka 21 knop.
Där seglade vi väldigt jämt med en annan båt och vi var riktigt nära på att vinna. Vi hade det inom räckhåll i 30 distans men sedan lossade vår Code Zero i toppfästet. Utan det hade vi inte en chans men vi slutade ändå tvåa.

Vad tror du om nästa helg?
Vi ser fram emot att fortsätta nästa helg när vi seglar den sista deltävlingen mitt inne i Stockholms centrum på Riddarfjärden. Det blir korta banor och lite lurigt med stora vindskiften. Det kommer bli intressant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *