Kappsegling på östkusten

Träning SeaCart GKSS Foto: Hans Larsson

Förra helgen vann Martin och hans besättning GKSS Septembersegling från Långedrag till Marstrand. Sedan dess har Martin åkt till östkusten tillsammans med den SeaCart 26 som som han seglar med och där ska han tävla i de två sista deltävlingarna av Multi Cup Grand Prix.

Hur var det förra helgen?
Det var jättekul att vinna regattan såklart. Det blåste ganska bra i början och först trodde vi att det blåste för mycket. Det kändes då som att vi hade en 50/50 chans att ta oss ända fram men när vi väl kom iväg var vi inte oroliga någon gång. Det var bara att köra på och även om det inte var någon perfekt vindvinkel för oss gick det riktigt fort. Vi var framme på ganska exakt två timmar och det var en riktigt rolig segling.

Har ni tränat mycket?
Mindre än vad vi ville från början för det har blåst en hel del det sista. Man får ta det lite pö om pö med en ny båt innan man blir bekväm med hård vind men det känns bättre nu när man börjat lära känna båten. Vi känner oss redo för helgens seglingar även om uppsättning i besättningen är ny. Johan Wikman var med förra helgen och på Tjörn Runt men Emil Wiberg har inte varit med sedan vi seglade i Lysekil.

Vad händer i helgen?
Nu är vi Nynäshamn där vi ska segla en tävling mot två andra SeaCart 26:or och nästa helg blir det en deltävling till i Stockholm. Imorgon är det ett distansrace och sedan är det bankappsegling på söndag.
Det vi vill ha ut av den här helgen är att känna mer på vindvinklarna och vi har inte seglat mot de andra förutom Tjörn Runt. När man tränar själv är det mest trim och manövrar som man kan öva på och även om vi har tränat upp farten är det svårt att veta hur snabba vi är i jämförelse. För att få reda på det måste vi tävla mot andra.

SeaCart packad för resa till Stockholm Foto: Hans Larsson

1 tanke kring ”Kappsegling på östkusten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.