Kappsegling på Riddarfjärden

Foto: Malcolm Hanes

I helgen seglade Martin den sista deltävlingen i SeaCart 26 Multi Cup. Tävlingen seglades på Riddarfjärden och helgen blev lika rolig som utmanande.

Hur gick tävlingen i helgen?
Först och främst har det varit väldigt roligt och det har gått helt okej resultatmässigt. Vi väntar fortfarande på att ta vår första spik men vi har tagit en hel del andraplatser och vi lyckades ta ledningen i flera race. Tyvärr råkade Emil ut för en skada och vi var tvungna att ändra besättningen igen men det funkade bra med Carl P Sylvan också. Vi kom trea totalt av tre båtar men är nöjda ändå för vi är nya i klassen och känner att vi tar in på de andra för varje tävling.

Vad tar ni med er från den här helgen?
Jag tycker att vi har gjort ganska dåliga starter och det får jag ta på mig men sedan har vi seglat bra runt banan. Vi har startat bättre tidigare och vi måste få allting att funka samtidigt. Annars tycker jag att vi ligger väldigt jämt med de andra båtarna nu och det känns som att vi har en positiv utveckling att bygga vidare på.

Hur var det på Riddarfjärden?
Det var väldigt kul att segla inne i centrala Stockholm men det var helt klart lite luriga förhållanden och väldigt byig vind. Det räckte nästan att någon öppnade fönster och skapade tvärdrag i sin lägenhet för att det skulle bli en by och ett vindskift för oss på havet. Det var riktigt rolig segling och så fort vädret blev bra var det mycket folk som kom och tittade.

Vad ska du göra de kommande veckorna?
Det är en bra fråga men först tror jag att det är nu jag ska ta ett djupt andetag och smälta den här seglingssäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.