Tuff vecka

DFG_150210_greenfield_13573

Den andra veckan ombord på Dongfeng Race Team har vart långt från enkel. Vi mår ganska bra trots att vi ligger i botten av fältet men jag skulle ljuga om jag sa att humöret är på topp bland killarna. Vi har stött på en del missöden de senaste dagarna så vi är alla lite trötta och frustrerade.

Men stämningen kan vända fort. Just nu är vi väldigt taggade för vi kan se Team SCA på vår datorskärm och vi ser att vi är mycket snabbare.

Jag tyckte att vi öppnade etappen väldigt övertygande och vi hade gott om självförtroende ombord som totalledare och med segern i In-Port Racet i ryggen.

Den känslan satt i under hela den tuffa kryssen till Filippinierna eftersom vi ledde. Där hade vi oflyt med vinden och det gjorde att vi lämnade Filipinerna nästan i omvänd ordning. Samtidigt tog Team Brunel och SCA ett nordliga vägval. Vi funderade också på det men var inte säkra. Vi valde tillslut att stanna med de resterande tre båtarna. Det var ett misstag.

Efter det hade känts som att segla lite i uppförsbacke. Vi har haft tillfällen med bra fart och perioder med med sämre segling. Tyvärr har vi också haft en del problem med skador på båten som tagit både tid och energi att fixa. Dessutom har det varit högt tempo och blöt segling hela resan.

Men vi tänker inte ge oss. Precis som alltid jobbar vi med farten i båten och vi vet att båtarna i toppen går att komma ifatt. Nu är vi inne i ett område som är väldigt aktivt med stora moln som slukar mycket av vinden. Det skapar möjligheter för oss om de andra gör misstag. Sedan har vi ju doldrums kvar och där går ingen säkert. Det är i som poker – med nya kort kan allt handa.

// Martin Strömberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *