Laddar om

Volvo Ocean Race 2014-15 - Auckland StopoverTill att börja med är det fantastiskt fint att komma tillbaks till Nya Zeeland. Inte bara på grund av det fina mottagandet i seglingstokiga Auckland, utan också för att det är ett så härligt ställe att vila upp sig på. Det finns mycket att se och göra och man behöver verkligen komma bort från båten och ladda batterierna inför nästa etapp. Jag vet att den kommer ta på krafterna.

Etappen hit var en svajig resa och med lite distans till det hela kunde det slutat hursomhelst. Vi skärpte till oss och kunde ha vunnit men segern gled oss ur händerna.

Att komma trea och vara åtta minuter efter vinnaren är inget dåligt resultat, men det var oerhört nära att vi tog Abu Dhabi.

Vi vet att vi har bra fart i båten. Det vet alla andra också och det är en skön känsla.

Det är otroligt jämt mellan lagen och inte bara i täten. Team SCA som var sist till Auckland var bara sex timmar efter och det är inte mycket under en etapp på tre veckor. Det är otroligt att sex båtar kan segla så tätt mot varandra under en så lång sträcka.

Nu har vi försökt slappna av men samtidigt är det svårt att släppa allt. Vi har haft en del problem med vår mast och jobbat med att reparera den och att se till så att allt funkar inför träningarna i veckan. Vi har inte råd att få problem nere i iskalla Södra Oceanen.

// Martin Strömberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *