Det drar ihop sig

Tre etapper kvar och fyra besättningar inom 17 poäng i toppen av tabellen. Imorgon går starten från Miami till Lissabon och idag berättar Martin Strömberg om att ge sig in i slutskedet av Volvo Ocean Race.

Hur känns det inför starten av den sista etappen?
Jag har varit sjuk i ett par dagar och har inte kroppen full av energi just nu. Men det känns mycket bättre och jag testade att träningssegla häromdagen. Det kändes helt okej och nästa etapp är ju ganska kort så jag klarar mig säkert. Det börjar ju dra ihop sig i tävlingen nu när det bara är tre etapper kvar och det är så jämt i toppen. Samtidigt är det fortfarande många poäng kvar att kriga om.

Vad tycker du om Miami?
Det är en väldigt avslappnad stad så det är lätt att skruva ner tempot när man är här.

Hur tror du att nästa etapp kommer bli?
Mycket handlar om att hänga med ett lågtryck över Atlanten men frågan är hur långt norrut man måste segla för att hänga kvar i de vindarna. Enligt de senaste prognoserna jag sett verkar det kunna bli ganska långt norrut så nu kommer vi ge oss in i kylan igen.

Kommer det bli skönt att komma tillbaks till Europa?
Ja och framförallt kommer det bli kul att komma tillbaks till Frankrike och Lorient som är etappmålet efter Lissabon. Jag tror att det är många i teamet som ser fram emot att komma hem och visa upp sig. Det är ju perfekt för tävlingen att det dessutom är så spännande. Innan dess ska vi försöka plocka viktiga poäng i dagens in port-race. Hoppas att det går lika bra som senast.

Fabian Bengtsson

 

 

 

 

3 tankar kring ”Det drar ihop sig

  1. Maargareta

    Grattis! Ni har klättrat ett steg på prispallen sedan sist så i Lissabon ska det väl vara högst upp igen.
    LYCKA TILL!
    HAM

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *