Uppladdning

PAUL TODD/Volvo Ocean Race

Klockan tickar ner mot startskottet i nästa etapp. Idag berättar Martin om fältet som nu samlats i Kapstaden, om en intensiv vecka på land och om pirater.

Känner du dig utvilad?
Nej inte just nu men i lördags kände jag det. Under söndagen, som var sista dagen av ledighet innan vi började träna, började stressen komma tillbaka. Sedan dess har vi tränat en del men tävlingsledningen har begränsat hur länge vi får vara på havet så det har bara blivit tre fyra timmar åt gången vilket är ganska skönt. Programmet har ändå varit smockfullt.

Hela fältet är samlat igen och nästa start närma sig. Hur är stämningen mellan besättningarna?
Ja nu ligger alla båtarna vid bryggan vilket faktiskt är väldigt roligt och det var imponerande att se hur Puma lyckades ta sig hit. Alla känner ju alla mer eller mindre och stämningen mellan oss och de andra är väldigt bra. Det är ju väldigt blandade känslor när man hör att det händer saker på de andra båtarna som till exempel mastbrott. Det viktigaste är att få veta att alla har klarat sig utan skador och sedan inser man att man har en konkurrent mindre i tävlingen.

Hur ser utsikterna ut inför in-port-seglingen på lördag?
Först och främst är det kul att alla båtarna är med i tävlingen igen. Det kommer att vara mer halvvind än vanlig kryss/läns som i en vanlig bankappsegling och just nu ser det dessutom ut som att det blir en undanvindsstart vilket gör det extra intressant.

Sedan är det dags att lämna Kapstaden för nästa etapp. Vad har fått för information om pirathotet under sträckan?
Vi har fått förklarat för oss att piraterna inte är ute och letar efter oss utan att hotet snarare handlar om att det kan hända saker om de råkar vara på samma ställe som vi. Jag tror att seglingsorganisationen har jobbat med problemet och jag tror inte det kommer hända något. Det är skönt att inte behöva oroa sig för pirater utöver allting annat.

 

 

4 tankar kring ”Uppladdning

 1. Pingback: Fredagsintervju med Strömberg v49 | BLUR

 2. Christer Hellekant

  Hej Martin,
  Här på Orust häner inget, förutom plusgrader och lite regn. Gott att se er i ledningen och farten ni gör. Hoppas att Dolldrums klaras av bra. Önskar dig en riktigt god jul, helst i fortsatt ledning.
  Christer

  Svara
 3. Anders Strömberg

  Härligt race Det har varit kanon att följa era bravader.
  Hoppas det fortsätter sista biten till Abu dhabi.
  En God jul och så ses vi runt nyår.
  A.K.E.H

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *