Spänningen stiger

Inledningen av den sjunde etappen har varit intensiv och värre kommer det bli när båtarna närmar sig Lissabon. Idag berättar Martin om att göra allt för att hålla spänningen vid liv.

Ni fick en bra start. Kändes det extra viktigt i den här etappen?
Självklart så hjälper det med en bra start och nu fick vi ju till den bästa etappstarten under hela racet och det är vi mycket nöjda med. Det känns bra att vi nu är med och fajtas som en av de bästa båtarna på ”inport”- bitarna. Som man ser nu och som vi sett tidigare under racet så är starten inte helt avgörande även om det hjälper att vara med redan från början.

Tropiska stormar och åskväder. Hur har de första dagarna varit?
De första två dygnen var väldigt hektiska med många segelbyten, slag och gippar. De senaste två dagarna har varit mycket lugnare och vi har kunnat fokusera på att få ut maximalt med fart ur båten.

Prognoserna har gått fram och tillbaka. Har det varit många planer som ändrats?
Ja och i torsdags fanns det ett helt spektrum av rutter som var tänkbara. Från norr till söder eller bara rakt på. Nu har det utvecklat sig så att den norra rutten upp mot ice-gaten troligen blir den vinnande och där har vi halkat lite efter .

Hemma i Göteborg känns det som högsommar just nu. Är det inte märkligt att ni kan stöta på isberg trots att ni är längre söderut på klotet?
Jo visst är det intressant hur olikt vädret kan vara på geografiska platser som man tycker borde vara samma. Det är intressant hur moder natur kan påverka olika platser. Till exempel issmältningen norr om Newfoundland och kallvattenströmmen som kommer ner där och hur Skandinavien påverkas av golfströmmen som kommer så långt bort ifrån. Lite off-topic men ändå spännande.

Vad händer just nu?
Igår morse var vi en bra bit före större delen av fältet och igår kväll var vi lika långt efter dem. Vi insåg tidigt att det skulle bli så när fältet vände norrut och det var en tung dag ombord. Det är helt klart på allvar nu och motgångarna känns lite värre när det är så jämt poängmässigt. Vi hoppas på nya möjligheter och får vi det har vi ju visat tidigare att vi inte är sena att utnyttja dem.

Fabian Bengtsson

 

 

7 tankar kring ”Spänningen stiger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *