Nyår i Abu Dhabi

God fortsättning, hur var juldagarna ombord på båten?
Julen blev inte så speciell i år det mest juliga var att vi alla ringde hem till våra familjer. Yann vår media kille lagade ”riktig” pasta bolognese till lunch på juldagen, såsen var frystorkad men pastan var riktig så det var festligt.

Ni tappade er ledning i doldrums. Hur gick det till och hur påverkas humöret ombord av sådana dagar?
I början på förra veckan seglade vi riktigt bra och hade fint flyt då var det roligt. Det såg ju ut att kunna gå riktigt bra ett tag där när vi drog ifrån resten av båtarna. Men det här är ett ganska bra exempel på vad som kan hända när man seglar in i doldrums. Allt kan förändras på en dag. Vinden är ojämn och båtarna sprids ut. Vi kom fel och halkade bak i fältet. Man kan väl inte säga att humöret inte var på topp då direkt. Det är inte första gången i segling som det blir så här och alla ombord har varit med om det förr. Men även om man försöker intala sig själv att det inte är över förens man korsar mållinjen så är det lätt att bli uppgiven när man kämpar och kämpar och sen fastnar man i ett vindhål. Men det är klart det kommer alltid att gå upp och ner så man får räkna med ett par dåliga dagar ibland också.

Det har varit mycket hysch-hysch men hur känns pirathotet och all planering runtomkring?
På den här delsträckan har vi seglat på väldigt glest trafikerade vatten och ibland kändes det som om det knappast gick att komma längre bort från civilisationen.  Från den natten då vi lämnade Afrikas kust till någon dag innan vi gick i mål så såg vi inte en ända, båt fartyg eller en flygplan. Så därför känns det inte som om det kan ha varit något stort pirathot där vi seglade. Det känns som om Volvo har haft en bra plan för att undvika att något skall hända. Nu är väl den enda risken att pirater kapar det fartyg som transporterar båtarna men då är ju i alla fall vi seglare i säkerhet.

Vad händer nu?
Nu skall vi fira nyår med våra familjer i Abhu Dabi och gå på kostert med Coldplay. Den fjärde januari kommer vi att avsluta den här delsträckan med ett kort race in till Abu Dhabi.

 

6 tankar kring ”Nyår i Abu Dhabi

 1. Margareta

  God fortsättning på det nya året!!!
  Ni var ju snabbare än oss att hinna till 12 slaget.
  Kul att sista biten inte seglas förrän 4 då hinner ni ju utnyttja tiden till lite ledighet tillsammans samtidigt som vi ångrar att vi inte satsade på att åka ner.
  Kramar
  H.A.M

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *