”Nedräkningen har börjat”

beards contest

Foto: Yann Riou

Dongfeng Race Team leder sedan igår kväll den inledande etappen av Volvo Ocean Race. Kampen om att nå först till Kapstaden är fortfarande helt öppen och fortfarande skiljer det bara ett par sjömil mellan båtarna i täten. 

Beskriv den senaste veckan, vad har varit de avgörande?

”Den sista veckan efter doldrums har varit ganska långtråkig, vi har seglat halvvind och det har inte varit så många vägval förrän nu de senaste dagarna när det har det varit lite mer taktiskt. Det var ett läge där vi gippade till styrbord under två timmar som så har i efterhand kanske inte var så klokt men det är enkelt att säga med facit i hand. Vi såg det som en investering i bättre vind och vindvinkel men så föll det inte ut.”

Ni har varit på havet i snart tre veckor, hur är stämningen ombord?

”Stämningen ombord är alltid lite upp och ner. Den var väldigt bra i början när vi ledde men när Vestas kom från ingenstans genom doldrums och flög förbi oss så var den mindre bra. Nu när vi börjat äta ikapp distans på båtarna framför så är det lite bättre igen. Men alla längtar nog till Kapstaden nu och nedräkningen har börjat. Kommunikationen följer lite stämningen på båten.”

Foto: Yann Riou

Foto: Yann Riou

Hur kommer den sista veckan bli ombord och kommer er mat att räcka?

”Vi kommer nog precis ha tillräckligt med mat ombord men vissa vill alltid ha mer. Kommer nog bli dåligt med snacks sista dagen.

Ni ligger öster om era konkurrenter, vilka fördelar och nackdelar kan innebär det?

”Tror inte det spelar så stor roll att vi ligger lite öster om de andra båtarna nu. Igår gav det oss en stor fördel gentemot Team Alvimedica eftersom vi lyckades öka avståndet ner till dem. Nu närmast kommer vinden fylla söderut så de tre båtarna framför oss kommer nog dra ifrån lite det närmsta dygnet. Det kommer också bli avgörande när vi skall igenom en väderfront sista dagarna utanför Kapstaden. Jag tror mycket kan hända där.”

3 tankar kring ””Nedräkningen har börjat”

  1. Christer HHelekant Orust

    Snyggt jobbbat Martin, nu har du gjort mamma stolt igen.
    stort grattis till 2:a platsen!!!

    Christer

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *