Krigar på

Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race

Den gastkramande spänningen under den senaste veckan i Volvo Ocean Race skruvas nu upp ytterligare inför slutspurten av den tredje etappen. Idag berättar Martin om vunna och förlorade slag i en strid som är långt ifrån över.

Det har varit en intensiv etapp. Hur känns det?
Ja det är fullt upp för oss här och den sista biten in till Sanya kommer fortsätta att vara riktigt tuff. Vi har många slag bakom oss längs med kusten utanför Vietnam och jag och min kollega Erwan hade haft ett par riktigt jobbiga dagar med många slag och segelbyten under vår off-watch.

Ni klarade er bra genom Malackasundet men vad är det som gör området så svårnavigerat?
Svårigheterna ligger framförallt i att svag vind blandas med täta squalls (byiga moln) och att det finns många begränsningar som till exempel sandbankar i banan. Samtidigt finns det massor med fartyg och fiskenät som ställer till problem och det är helt otroligt vilka volymer skräp som flyter runt.
Vi hade väl egentligen ganska mycket flyt med att inget fastnade och vi seglade bara in i ett nät som tyvärr för fiskaren gick sönder. Vår passage genom sundet blev lite enklare än förra gången jag var här och det var mer vind nu än senast. Vi gjorde inga större misstag och till skillnad från flera av de andra stod vi aldrig helt still och därför klarade vi oss förhållandevis bra.

Det verkar nästan som att ni och Telefonica har haft ett eget matchrace.
Ja och vi har haft ett par riktigt bra dueller mot dem där vi kommit upp jämsides men eftersom de har legat i lovart har de fått vindpuffarna först och lyckats rulla över oss. Vi har känt oss snabba men Telefonica har tyvärr försvarat sig bra hittills.

Hur skall ni göra för att överlista dem?
Just nu ligger vi och lurar lite bakom och hoppas på att kunna komma lite närmare. Förhoppningsvis får vi en chans till mot Telefonica nu i slutet och en sträcka med halvindsvinklar som vi tycker så mycket om. Vi är riktigt laddade inför spurten och vi är redo att kriga på.

3 tankar kring ”Krigar på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *