In-Port Race i Kapstaden

November 14, 2014. Practice Race in Cape Town.På onsdag lämnar de sju tävlande båtarna Kapstaden men först ska de göra upp i en kort bansegling utanför Kapstaden. Idag avgörs det andra av tio In-Port Race i Volvo Ocean Race 2014-15.

Hur känns det inför starten av In-Port Racet i Kapstaden?

Om jag ska vara ärlig är vi nog lite mindre förberedda än i Alicante. Vi har inte tränat lika mycket och det är viktigt för In Port Racen är hektiska med så många manövrar på så kort tid. Dessutom har vi gjort ändringar i besättningen på grund av skador och bytt ut lite folk ombord. Det är lite oordning laget men även om jag inte är lika optimistisk som i Alicante tror jag ändå att vi kan göra något bra.

Vad betyder In-Port-seglingarna för er i laget?

De ingår ju i en egen serie och kan ju bara bli avgörande om vi skulle hamna lika med någon annan i slutet av tävlingen. Visst är de inte lika viktiga för oss som men det betyder inre att man inte vill vinna. Alla lag är fulla av vinnarskallar.

VOR_141105_greenfield_DSC8148

Hur har Kapstaden varit?

Det har varit skönt att vara ledig. Det finns mycket att göra, mycket god mat så det är en bra plats för återhämtning. Det tar ett tag att komma tillbaks till 100 procent, vi har gjort vi har kunnat och det var bra att vi kom hit tidigt. Tävlingen är lång och det gäller att försöka komma tillbaks med energi. Jag gick ner drygt 6 kilo under etappen så mina, kläder sitter lite löst men det var jag förberedd på.

Hur ser du tillbaks på etappen nu när du har lite perspektiv? 

Det känns fortfarande kanon. Vi har lärt oss mycket men det är långt kvar och vi tar en etapp i taget. Det här resultatet ger oss självförtroende. Vi tog oss genom många jobbiga situationer på vägen hit och var ändå nära att vinna vilket ger oss mycket energi inför fortsättningen.

IN_PORT RACE COURSE MAP CAPETOWN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.