Fullt upp

Yann Riou/Groupama Sailing Team

Ett fält som verkar ta sig allt längre från målet i Auckland och en resultattavla som sett ut att vara felvänd. Mitt i en slagduell öster om Taiwan tar sig Martin tid att förklara varför den senaste veckan känts helt upp och ner.

Sedan missen på startlinjen i söndags har ni lyckats skaffa ett bra läge. Är ni nöjda med den första veckan?
Ja det var skönt att komma tillbaka så snabbt som vi gjorde efter den dåliga starten men det var ju långt från en snygg början. Just nu är vi mitt uppe i en slagduell med Camper och har fullt upp för det är stora vindskift ute på havet.

Vad tycker du om att man delade upp starten?
För min del var det kanon att få komma hem till hotellet en natt till eftersom jag var ganska förkyld under helgen.
Det svårt att säga hur mycket värre vädret hade varit om vi stuckit som planerat men som det var nu var det inga problem. Det var inte alls som när vi seglade här i förra racet då jag fruktade för mitt liv.

Det känns som att ni varit på väg åt fel håll de senaste dagarna…
Kanske det, men att vi tagit en nordlig rutt beror egentligen på att vi vill ta oss österut vilket kommer hjälpa oss längre fram under etappen. Först och främst kan det vara en fördel i Doldrums där ett östligt vägval brukar ge stabilare vind och dessutom ger det oss större valmöjligheter senare då det kommer svårt att ta sig från väster till öster men ganska lätt att ta sig västerut om det visar sig vara en fördel.

Hur ser era chanser ut de kommande dagarna?
Det gäller att utnyttja de lägen där man vet att man är snabbare än de andra båtarna och sedan försöka hänga med även i underlägen. I början av benet hade vi en sträcka med bra vindvinkel för oss och då tog vi oss till den främre delen av fältet. Efter det har vi klamrat oss fast i täten och om någon dag har vi troligtvis reaching igen vilket passar oss bra. Förhoppningsvis får vi ett läge att ytterligare stärka var position och vi ser med spänning fram emot de öppnare bogarna.

Fabian Bengtsson

Yann Riou/Groupama Sailing Team

5 tankar kring ”Fullt upp

 1. Ingeborg

  Skönt att se när ni börjar vända söder över. Man kan ju undra om ni börjat ransonera maten. Var rädda om er och Lycka till!
  X.B.B.M

  Svara
 2. Fredrick

  sitter som oftast fastklistrad framför datorn och följer er resa jorden runt. kan bara lyckönska er och hoppas att allt går bra. 🙂

  Svara
 3. Anders

  Hej! hoppas du har det bra. Det är kul att ni har fått lite mer fart nu när ni är vid ekvatorn. Vi har det bra och våren är pågång. Kram. H,E,A,K

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *