Ett bra flow

Groupama vann in port-seglingen i Lissabon och drygade ut sin ledning. Idag berättar Martin om en skön seger, vikitiga poäng och om att hålla huvudet kallt.

Grattis till segern. Det kändes som att ni hade kontroll från början till slut?
Tack, ja det hade vi väl nästan men vi var bakom Camper i två gippar. Telefónica gjorde bort sig och fick ett straff vid starten men jag tror att vi hade kommit iväg bättre än dem iallafall. Det här känns riktigt skönt och det kan inte bli mycket bättre.

Hur viktiga är de här poängen?
Väldigt viktiga. Nu är det Telefónica som behöver ta risker medan vi kan koncentrera oss på att segla stabilt. Men inget är ju säkert och det är fortfarande två etapper kvar.

Det har aldrig varit såhär jämt i Volvo Ocean Race tidigare. Börjar det bli nervöst?
Jag tänkte på det tidigare idag. Normalt brukar vi inte hinna bli nervösa för det är så mycket annat att tänka på inför en start. Men innan seglingen idag hade vi mer tid än vanligt och då kom nervositeten. Men det gick ju bra ändå och det känns fortfarande som att vi har en uppåtgående kurva.

Vad tror du om den kommande etappen?
Det kommer bli reaching ut till Azorerna och sedan reaching tillbaka. Det finns de som säger att det borde passa oss men som det ser ut nu blir det lite för öppet för att vara perfekta vinklar för oss. Men det är inget som vi är rädda för.
Jag har personligen aldrig varit såhär väl förbered inför en etapp tidigare. Allting är packat och det här kan nog bli en riktigt trevlig kväll i Lissabon.

Är det många ombord som är laddade för att komma hem till Frankrike?
Ja absolut. Men det är viktigt att vi håller oss lugna och att det inte ökar trycket på oss för mycket. Vi är inne i ett bra flow nu.

Fabian Bengtsson

4 tankar kring ”Ett bra flow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *