En anledning att le

Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race

Martin vågar inte ta ut något i förskott men har anledning att le när han ser mot horisonten. Imorgon kan han och Groupama segla hem segern i den fjärde etappen och mötas av folkets jubel i Auckland.

Har det varit lika blött som förra veckan?
Nja, det var lugnare ett tag men nu har det varit lite stökigare igen med stora vågor och kryss. Ett tag var det riktigt blött på däck och väldigt svettigt under däck och det är ganska obehagligt när man aldrig blir torr.  Det här har blivit ett ganska långt ben tillslut och fukten gör att klimatet inte är så gott ombord men det är ju vardagen på en sådan här båt.

Vad gör ni för att hålla uppe koncentrationen?
Energin och koncentrationen är ganska lätt att hålla uppe när det går så här bra. Likaså humöret.

Det börjar dra ihop sig. Hur känns det?
Vi har en bra ledning men varit oroliga att vädret ska gynna de bakom lite och att de inte skall behöva kryssa lika mycket som vi. Om vi dessutom skulle få en sträcka med ganska svaga vindar skulle fältet tryckas ihop och göra det här till en riktig rysare. Nu ser det ändå ganska positivt ut för vi trodde att vi skulle tappa mer än vad vi gjort de senaste dygnen. Jag tror på oss!

Hur gärna vill du vinna den här etappen?
Om jag var tvungen att välja ett ben att vinna (självklart skall vi vinna fler!) så är det detta till Auckland, The city of sails. Seglingsintresset är otroligt stort och jag hoppas att vi kommer in vid en bra tid så folk orkar ut för att välkomna oss. Inte mitt i natten!

Fabian Bengtsson

4 tankar kring ”En anledning att le

 1. Margareta

  GRATTIS!!!!!!
  Hur bra som helst, skönt att ni var så nära land när ni fick läckan.
  Ät något riktigt gott innan ni sover.
  H.A.M

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *