Drama i Indiska Oceanen

Fast eveningDen andra etappen av Volvo Ocean Race har varit oerhört dramatiskt. Med Team Vestas Winds grundstötning och en tätstrid där tre båtar slåss för varje meter. Dongfeng Race Team har chansen att säkra ytterligare en pallplats när de når Abu Dhabi. Martin rapporterar från Indiska Oceanen.

Mindre än tio sjömil mellan ledartrion efter drygt två veckor – hur påverkas ni ombord av att det är så jämt?

Det är roligt med båtar runt sig och det betyder vi får en snabb utvärdering av hur vi sköter oss. Det är också lättare att pusha sig lite extra för man vill ju inte vara långsammare än båten bredvid. Det är klart att det för med sig mer jobb och det blir alltid något extra segelbyte och det tar ju på krafterna. Men det är grymt kul att båtarna är så jämna.

Black gör sin första etapp och korsade precis ekvatorn för första gången. Hur går det för honom?

Det funkar bra med Black och det är ju kul. Det är ju första gången på stora havet för honom så han var lite nervös innan.

Vad är dina tankar kring Team Vestas Winds olycka?      

Vi vet ju inte vad som hände riktigt med dem och vi har nog mindre information än vad ni har på land. Vi har till exempel inte sett några bilder men det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse för alla inblandade.

Hur är livet ombord?

Det är fruktansvärt varmt. Det är svårt att veta när man går på vakt och det är blött på däck om det är bättre med eller utan sjöställ – regn och havsvatten eller svett. Men vi har faktiskt inga babianrövar ombord än!

Vilka är de avgörande besluten för er de kommande dagarna?

Vädret är lite oklart den närmsta tiden. Men vi är ju ganska nära de andra Brunel och Abu Dhabi Ocean Racing så det är viktigt att segla fort och inte göra några för stora avstickare. Jag tror det kan bli en tuff kamp hela vägen till mållinjen. Det kommer bli bli spännande.

Just passed Brunel, but they do not want to stay behind us.

1 tanke kring ”Drama i Indiska Oceanen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *