Sista testet inför Volvo Ocean Race 2014-15

På söndag startar Sevenstar Round Britain and Ireland Race – en kappsegling runt de brittiska öarna. Fem Volvo Ocean Race-lag, inklusive Dongfeng Race Team, kommer att mötas på startlinjen i vad som blir det sista styrkeprovet innan den stora tävlingen runt jorden börjar i oktober. Martin Strömberg ser fram emot att mäta sig mot konkurrenterna.

Varför är tävlingen runt Storbritannien viktig för er?  

Det är nu vi möter de andra lagen för första gången och alla är med förutom Team Brunel. Jag seglade tävlingen för fyra år sedan med Groupama och då slog vi banrekordet i regattan. Nu ska vi försöka slå den tiden och samtidigt komma före de andra fyra Volvo Ocean 65:orna.  Det kommer att bli ett bra kvitto för vår träning och hur långt vi har kommit som lag.

Hur kommer det bli att möta de andra lagen för första gången?

Det är väldigt spännande och alla är väldigt laddade. Det är nu knappt två månader kvar till starten för Volvo Ocean Race och vi har fortfarande tid att träna och bli bättre. Vi kommer att behöva fortsätta utvecklas hela tiden och det är vad tävlingen handlar om. Resultatet i den här regattan kanske inte betyder allt men ute på havet blir man ju en tävlingsmänniska. Vi har tränat i sex månader men det här blir vårt största och svåraste test hittills eftersom det är under press och en riktig kappsegling.

Hur tycker du att laget ligger till just nu?

Vi är så redo vi kan vara utifrån våra förutsättningar och det finns inget som stoppar oss eller håller oss tillbaka. Tävlingen som startar på söndag är introt till Volvo Ocean Race och det kommer säkert bli en del spekulationer och rykten under och efter tävlingen. Det är nu tävlingen börjar.

1 tanke kring ”Sista testet inför Volvo Ocean Race 2014-15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *