På väg upp

DFG_150223_greenfield_35350För en vecka sedan låg vi sist och kände att vi hade kastat bort ett guldläge. Nu har vi chans att vinna.

Den här comebacken har varit väldigt viktig för oss för vi var ganska deppiga ombord ett tag. Oavsett hur det går nu har vi lyckats komma tillbaka och visat att vi fortfarande är snabba. Det kommer inte finnas någon anledning att deppa när vi kommer till Auckland. S

Samtidigt är det svårt att vara helt nöjd. Igår sumpade vi ledningen och såg på när Abu Dhabi och MAPFRE gled förbi oss på bara några minuter.
Men återigen har vi lyckats resa oss från en motgång och det måste vi bära med oss. Vi vill verkligen vinna den här etappen.

Och det ska bli väldigt skönt att komma iland. Alla ombord är trötta och Auckland är speciellt för alla seglare. Staden har en plats i seglingshistorien efter att Whitbread, Volvo Ocean Race och America’s Cup varit här. Nya Zeeländarna är seglingstokiga och det kommer att vara många småbåtar som möter upp oss när vi närmar oss mållinjen. Det är lätt att tankarna vandrar iväg till den stora målgången i juni – kanske kan Göteborg utmana Auckland som världens seglingshuvudstad.

Humöret går lite upp och ner ombord i takt med vårt resultat, ibland är resten av laget sjukt jobbiga och ibland har vi riktigt roligt. Just nu är vi fokuserade på att få till en bra spurt. Vi är inte nöjda och vi ska göra allt för att jaga ikapp Abu Dhabi.

// Martin Strömberg

DFG_150212_greenfield_16225

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.