Ovant i botten

Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race

Utanför Brasiliens kust kämpar Groupama med näbbar och klor för att hänga på sina motståndare i Volvo Ocean Race. En något ovan situation för Martin Strömberg.

Ni har skämt bort era fans med att hänga med i toppen. Känns det som att ni fått en tuff start på den här etappen?
Jag tror att vi skämt bort oss själva också och det är mycket lättare att segla bra när man ligger med i täten än när man ligger efter. Vi hade en riktigt skön känsla ombord inför starten av etappen och vinsten i inportseglingen i lördags gjorde ju inte saken sämre.
Starten i söndags var inte så lyckad och vi lämnade hamnområdet sist. Men vi hade rätt segel uppe inför timmarna som följde därefter och det tog inte lång tid innan vi seglade om både Abu Dhabi och Camper. Sedan lyckades vi segla upp oss jämsides med Puma och Telefónica men under natten gick det sämre igen. Vi valde ett sydligare spår tillsammans med Telefónica vilket inte betalade sig alls för oss.

Ni närmar er ekvatorn. Finns det någon sträcka på den här etappen där det är lagom varmt?
Jo vädret är kanon just nu och det är skönt att vara tillbaks i värmen. Det är dumt att klaga men det är bara någon dag kvar tills värmen blir outhärdlig speciellt under däck. Man känner redan att det är väldigt varmt i vattnet när man får en våg över sig och det är nästan så att man kan tänka sig att ta ett dopp.

Vad händer just nu?
Vi har precis kommit in i passadvinden och tyvärr är vi en bit bakom det övriga fältet. Avståndet till dem har vuxit de senaste dagarna men det är fortfarande långt kvar till målet i Miami. Mycket kan hända men det känns som en ny situation för oss att behöva jaga ikapp så här tidigt på etappen. Vi kanske behöver turen den här gången.

Fabian Bengtsson

 

 

3 tankar kring ”Ovant i botten

  1. Pingback: Fredagsintervju med Strömberg v17 | BLUR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *