Nya Utmaningar

Det har snart gått två månader sedan Volvo Ocean Race avslutades och sedan dess har Martin vilat upp sig efter sitt andra varv runt jorden och njutit av segern. Men det har samtidigt börjat födas nya idéer och även om sommarens vinst i Galway är ett minne för livet söker Martin efter nästa utmaning.

Har du hunnit få lite perspektiv på VOR-vinsten?
Det klart att det är en stor grej och det känns väldigt bra att vara regerande mästare de närmaste tre åren. Samtidigt hittar försöker jag hitta nya utmaningar och man får inte bli för kaxig. Kanske är det så att jag kommer bli ännu mer nöjd med vinsten när jag lägger av med professionell segling men nu är jag fortfarande hungrig på nya grejer.

Du seglade Seacart 26 i Tjörn Runt. Hur var det at vara tillbaks på havet?
Det var väldigt härligt även om det varit skönt att få en liten paus under sommaren för det var ju nio väldigt intensiva månader innan dess. Det var riktigt kul att segla en lite mindre båt igen där allt inte är lika komplicerat och dessutom var det i en tävling som jag seglat väldigt många gånger. Tjörn Runt är en klassisker och jag hade en bra besättning med mig. Jag tyckte också att vi stod oss hyfsat bra mot konkurrenterna. Vi lyckades inte slå Klabbe Nylöf som också seglade Seacart och som har stor erfarenhet av flerskrov men jag tyckte ändå att vi klarade oss bra mot flera av de andra.

Vad har du för erfarenhet av att segla flerskrovsbåtar?
Egentligen inte så mycket men nu fick jag en möjlighet att känna på det. Det är kul med en ny utmaning där man inte gör det man redan kan utan ger sig in i något mer okänt. Jag tror att man lär sig ganska snabbt och snart kan vi nog mäta oss ännu bättre mot de andra.

Vad händer i höst?
Jag tar det lugnt den närmsta tiden och tänker på vad jag ska hitta på. Flerskrovsbåtar som Seacart och M32 är helt klart en upplevelse att testa på och det hade varit kul med någon seriesegling med de båtarna. Förhoppningsvis blir det någon form av serie så småningom och vi jobbar på att vara en del av det.

Bild: Dan Ljungsvik

1 tanke kring ”Nya Utmaningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.