Kyla vid 60:e– målgång vid 30

Paul Todd/ Volvo Ocean Race

På söndag går starten för den längsta etappen i Volvo Ocean Race och det ser ut att bli ett riskabelt äventyr genom skrikande vind och kyla. Till och med Martin har packat ett extra par underställ men frågan är om de kommer till användning.

Hur var prisutdelningen?
Det är alltid kul att vinna och dessutom var vi fyra stycken ombord som fick ta emot ett Seamanship Award för gott sjömanskap under båtläckan på den senaste etappen. Det typiska för ett sådant pris är att något ombord måste skita sig för att man skall kunna utmärka sig och få det.

Hur har det gått med reparationerna?
Det har gått bra och allt är lagat. Båten flyter och vi har hunnit träningssegla mer än vad de andra har gjort.

Hur känns det inför in port seglingen imorgon?
Det ser ut att bli en reaching-start så nästan allting kommer handla om att komma iväg bra. Vi har gjort några bra starter och några dåliga men i ska i alla fall försöka lyckas bättre än i Sanya när vi gick på märket.

Du skadade benet under förra etappen när en våg knockade omkull dig. Hur mår du?
Helt okej och även om såret fortfarande är lite infekterat säger vår doktor att det ska vara bra till starten på söndag men det finns annat som oroar mig mer inför nästa etapp. Det kommer bli riktigt kallt eftersom vi söker oss långt söderut och enligt vår plan ska vi segla ner till den 60:e breddgraden. Det kommer gå fort och det är klart att jag gillar när det går undan men kylan ser jag inte fram emot.

Många menar att kappsegling på de breddgraderna är ett signum för Volvo Ocean Race.
Det håller jag med om och därför är det lite blandade känslor inför en starten. På ett sätt skulle jag helst inte vilja göra det men samtidigt skulle man inte kunna säga att man har gjort det här racet om man om man hoppar över just den här sträckan. Hur som helst kommer det bli skönt att styra bort från kylan och jag längtar redan nu efter att komma fram till Brasilien.
Det är en speciell etapp det här och även om vi går för att vinna är det viktigaste att man når Sydamerika med en hyfsat hel båt. Om båten går sönder tidigt kommer det ta lång tid att ta sig till fram till målet.

Hur många underställ har du packat?
Jag har faktiskt varit och köpt ett par extra så förhoppningsvis blir det lite varmare men som en del kanske känner till gillar jag att spara på grejer. Jag skall försöka att använda alla innan målgången.

Hinner ni fram till din 30-årsdag den 3 april?
Ja jag blir ju jättegammal och det känns lite läskigt men det hade varit grymt att gå i mål just den dagen.

Fabian Bengtsson

Marc Bow/Volvo Ocean Race

4 tankar kring ”Kyla vid 60:e– målgång vid 30

 1. Ingeborg

  Grattis till ert pris! Lycka till med både Inport och starten på söndag. Ni är i våra tankar hela tiden, vr rädda om er och än en gång LYCKA TILL!!! X:B.B.M

  Svara
 2. Anders

  Hej! Grattis!!! hoppas ni har det bra. och ni är laddade till starten på söndag. LYCKA TILL!!! och ha det bra och vi detta nu.

  H.E.K.A

  Svara
 3. offshore bank

  – Skillnaden mellan båttyperna är inte så stor men den är tillräcklig, säger Richard Brisius på Atlant som tidigare lett de svenska segerprojekten EF Language och Ericsson i Volvo Ocean race och Whitbread Around the world race som tävlingen hette tidigare.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.