Grattis på 30-årsdagen!

Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race

Idag fyller Martin 30 år men det stora firandet får kanske vänta. Just nu ligger fokus på att överlista Puma i vad som utvecklats till ett match race till målet i Brasilien.

Grattis på födelsedagen! Hur känns det?
Tack, jag blir ju som sagt jättegammal. Jag har inte känt av någon ålderkris ännu även om man skulle kunna se hela tävlingen som en trettioårskris men det tror jag inte. Om man jämför med Magnus Olsson har han kappseglat runt jorden sex gånger och gjorde sin första tävling när han var 35. Om jag fortsätter i det här tempot är jag snart där men det finns fortfarande mycket att ta igen.

Hur var det att vara först runt Kap Horn?
Det var grymt att få runda Kap Horn som första båt igen! Det är ju den här etappen som är signaturen för Volvo Ocean Race med kappsegling i Southern Ocean, hård undanvind och kyla. Att nå Kap Horn är som att komma till toppen av berget eftersom det ofta är tuffa förhållanden just där och när man sedan är förbi lugnar det ner sig lite. Nu är det ju ett par dagar sedan vi rundade udden men det är fortfarande mycket kallare än jag mins från förra gången.

Hur skönt är det att styra norrut?
Ja när värmen kommer är den minst sagt efterlängtad även om vi redan på nästa ben kommer klaga på att det är för varmt igen men just nu är det är skönt att lämna det blöta och kalla bakom oss. Båten redan hunnit torka ur lite och under ett ganska bra tag har bara insidan av sovsäckarna varit torra. Det bara rinner kondens från båten och även om vi försöker torka ligger vi alltid steget efter.

Hur mår ni ombord?
Överlag så är det bra med oss även vi har en del knän, armar och axlar som inte är som de skall och som definitivt behöver lite extra omtanke och vård i Itajaí. Själv har jag klarat mig väldigt bra den här gången men sist bröt jag ett revben och det var igen höjdare.

Vad händer just nu?
Just nu är det superjämt mellan oss och puma. Vi får som vanligt hålla oss nära och vänta på vår tur att glänsa.

Stort grattis på 30-årsdagen och lycka till!

Fabian Bengtsson

Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race

 

2 tankar kring ”Grattis på 30-årsdagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *