Äntligen!

Yann Riou/Groupama Sailing Team/ Volvo Ocean Race

Idag berättar Martin om den efterlängtade segern i onsdagens spurtsegling, om ett historiskt hamnstopp och den kanske märkligaste etappen i Volvo Ocean Race någonsin.

Grattis till segern i onsdags, hur känns det?
Tack, det känns ju alltid skönt att vinna. Äntligen!

Beskriv hur det gick till.
Även om det var en ganska kort segling var det ändå en lång dag för oss. Det började redan dagen innan då vi var tvungna att laga båten och den spricka som vi upptäckte när vi lyfte båten.
Sedan var racet i sig inte så taktiskt komplicerat utan snarare raka spåret  vilket gjorde att farten var mycket avgörande. Som vi känt tidigare har vi inga problem med att segla fort och speciellt inte i de förhållanden som rådde i onsdags.

Pirathotet gjorde att den andra etappen delades upp i två delar och att båtarna fick lyftas upp på transportfartyg och fraktas en lång sträcka. Hur har den andra etappen varit?
Det har ju framförallt varit mycket logistik och det känns lite som att det blev ett stopp med två in-port-race nu i slutet. Under första delen hade vi i början förhoppningar om att det skulle gå bättre men Doldrums ställde till det för oss och det var därför otroligt skönt att få revansch i den andra delen av etappen. Det känns riktigt bra att få tillbaka lite positiv energi och alla i teamet var mycket glada över segern.
Att lyfta båten är alltid ett riskfyllt moment. Speciellt på och av ett fartyg och med kort förberedelse och det är mycket som kan gå fel men vi lyckades bra. Det känns ändå som att det var värt besväret med tanke på riskerna.

Det är första gången VOR har ett stopp i mellanöstern. Hur är Abu Dhabi?
Vi visste inte riktigt vad som väntade men vi fått ett väldigt trevligt bemötande och det verkar finnas ett genuint intresse för segling här. Men det finns också en hel del annat att göra och vädret är toppen. För tillfället har vi ett par dagar ledigt i Dubai och jag har just åkt skidor i en inomhushall.
Efter ledigheten är det dags att förbereda sig inför nästa etapp och se till att båten är i toppskick.

1 tanke kring Ӏntligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *