Ännu närmare slutseger

PAUL TODD/Volvo Ocean Race

Martin och resten av Groupama vann idag ytterligare ett in port race och drygade därmed ut sin ledning. Formen är på topp och med en vecka kvar av Volvo Ocean Race 2011-2012 är slutsegern inte långt borta.

Grattis till dagens seger. Hur känns det?
Tack, det kändes riktigt bra. Det är skönt att segla när man inte känner någon press på att man måste komma på pallen för man måste inte ta några stora risker. Idag plockade vi först Puma när de gjorde ett misstag nere vid bottenmärket och sedan Camper när de tog en för tidig layline.
För oss är det jätteroligt att vinna i Lorient när det är så mycket folk. Här är det faktiskt lite rockstar att vara seglare.

Seglar ni helt utan press?
Det är klart att vi fortfarande har press på att prestera men vi måste ju inte vinna. Nu kan vi känna oss ännu tryggare inför nästa etapp men vi satsar fortfarande som vanligt.

Hur har det vara att vara i hemmahamnen?
Väldigt kul. Det har varit en hel del uppmärksamhet runt oss och det har varit skönt att komma hit och vara i ledningen. Tävlingen är inte över ännu men det är klart att det ser väldigt ljust ut för oss och det har såklart bidragit till att folk är intresserade.

Hur kommer nästa etapp att bli?
Den kommer vara väldigt kort och ta 35 till 40 timmar. Vi ska först söderut för att runda ön Belle ISle och sedan blir det en lång reaching-sträcka till Fastnet Rock. Den sträckan kommer antagligen passa oss för det ser ut att bli de vindvinklar som passar oss.

Förra etappen var väldigt intensiv. Kommer ni få någon sömn på den här etappen?
Det blir nog dåligt med det. Det är ju en väldigt kort sträcka och får man sova en gång under sträckan får man nog vara glad för det.

Det är bara en vecka kvar av tävlingen. Hur känns det att snart vara i mål?
Det är en ganska svår känsla att beskriva. Jag har ju hållit på med det här i två och ett halvt år och jobbat med alla i laget väldigt länge. Ibland har det varit bra och ibland mindre bra men det är något som man blivit van vid. Nu kommer det här ta slut och det blir en helt annan grej för då sitter man plötsligt hemma på soffan. Det har jag visserligen sett fram emot ibland men det kommer nog börja klia i fingrarna ganska fort.

Fabian Bengtsson           

4 tankar kring ”Ännu närmare slutseger

 1. Margareta

  GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!!!
  Pallplats igen och
  TOTALSEGRARE GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  BHAM

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *